Просвіта Дзвін Севастополя Союз українок ТРK Бриз
На першу Галерея Вільна трибуна УКІЦ УГКЦ
Відгуки Бібліотека Пласт Смішного! Лінки

УРОЧИСТОСТІ 24 серпня 2007 року в Севастополі

Виступає хор Українського культурно-інформаційного центру

Не вір очам своїм! Партія регіонів примусила комуністів святкувати ненависне для них свято - день Незалежності України!

З найбільшим святом держави севастопольців вітає Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Тенюх

Обидві півкулі - українські!

МОЛЕБЕНЬ ЗА УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ І НАРОД

Після офіційної частини о. Микола Квич біля пам'ятника Тарасу Шевченку провів молебень за Українську Державу і народ.

У промові перед присутніми о. Микола Квич, зокрема сказав:

"Можна милуватись красивими майоріючими строкатими прапорами під час велелюдних зібрань на День Незалежності. Але помічаємо, що їх значно більше, ніж державних. Це свідчить про те, що український нарід мислить по-різному, хоча всі прагнемо одного - бачити Україну вільною, незалежною, високорозвинутою у всіх галузях діяльності державою.
Але згадаймо - у нашому житті бракує Христових слів: "Щоб усі були одно... (Ів. 17.21) і буде: "одне стадо і один пастир" (Ів. 10.16). Ці слова Христос говорив тому, що тільки у єдності люди можуть досягти мети.
Отже, без єдності і християнської любові один до одного, сумнівно, що Україна зможе повноцінно розвиватись як держава.
Тому варто пам'ятати актуальні у цей час слова релігійної пісні: "В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай".

Молебень закінчився виконанням громадою духовного гімну України "Боже, великий, єдиний, нам Україну храни".

АВТОПРОБІГ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ В СЕВАСТОПОЛІ 24.08.2007 р.

Лункими та частими гудками зустрічні машини вітали автопробіг, присвячений Дню Незалежності України в Севастополі. Висловлена місяць тому представниками громадського комітету "Український Севастополь" пропозиція була втілена севастопольськими членами партії "Собор", яких очолює Віктор Бурда. Після закінчення міських урочистостей біля памятника Тарасу Шевченку з державними та партійними прапорами та з прапорами блоку "Наша Україна - Народна самооборона" автомобілі проїхали через центральні вулиці, майдан Нахімова до пам'ятника авіаторам на вул. генерала Острякова. Під час кількох зупинок учасники акції спілкувались с городянами.

Севастопольські соборівці вже мали до цього досвід автопробігу, який здійснили на День Соборності України в минулому році.

Можливо, в країні і місті змінилась політична напруга, можливо відсутність реклами унеможливили повторення дикунських і ганебних інцидентів, які мали місце 19 грудня 2004 року, коли після молебна і хресної ходи на площі Нахімова з нагоди дня Святого Миколая прихильники кандидата у Президенти Віктора Януковича розбили три приватних автомобілі, на яких була помаранчева символіка.

Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ (фото автора)

Ідея та наповнення - Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ